Innehållsförteckning


Löpband i hemmet- effektivt och oberoende av vädret

Ta en joggingtur oavsett väder eller vilken tid på dygnet det är? Det finns ingenting som skulle kunna vara så enkelt. Med ditt eget löpband kan du träna uthållighet precis när som helst. Utan avbrott - utan ursäkter - helt fritt och lätt för lederna inom hemmets fyra väggar.

Hur kommer det sig att det är lätt på lederna? Löpband har vanligtvis en plan yta. Ett stötdämpningssystem har också blivit standard nu och garanterar ett bekvämt underlag som ger en skön känsla för din springtur.

Många modeller är också fällbara och kan enkelt förvaras under soffan efter ditt träningspass, vilket ger dem en stor fördel om man jämför med andra cardio-maskiner. Förinstallerade träningsprogram ger möjlighet till individuell, personlig och varierad löpbandsträning. Varje löpband erbjuder sålunda olika temponivåer och sluttningar så att träningen kan anpassas efter varje enskilda löpares behov.

Fördelar med ett löpband

Fördelarna med löpning i allmänhet och löpbandsträning i synnerhet är många. Löpning har varit en del av vår dagliga rörelse sedan mänsklighetens begynnelse och är därför populär. Löpbandsträning är inget undantag. Efter en kort uppvärmning kan rätt träning påbörjas.
Till skillnad från utomhuslöpning har löpbandsträning olika hälso- och praktiska fördelar:

 • Träna när som helst, oavsett väder
  På morgonen före jobbet, under en lunchpaus på ditt hemmakontor eller på kvällen när barnen sover. Ibland är vi motiverade till att gå ut och springa, men så fort solen går ner eller en plötslig regnskur kommer så tappar vi lätt vår motivation. Men, för den som har sitt eget löpband så kan träningen ske torrt och säkert, på ett flexibelt schema, utan att förlora någon tid. Närhelst det passar.

 • Förbättra uthållighet och hastighet på ett kontrollerat sätt och håll koll på framstegen
  Vi har alla ett träningsmål, vare sig det är ett visst avstånd, en bra tid eller en generell känsla av välbefinnande. Typiska träningsparametrar som takt, lutning och hjärtfrekvens, som bör vara standard på alla bra löpband, bidrar till framgångsrik löpbandsträning och bör alltid ställas in avsiktligt innan träning.

 • Träna bekvämt och utan allergier
  Vi alla vet det. Hur trevligt det än må vara att springa ute i naturen på våren eller sommaren kan det ibland vara besvärligt för oss. Om pollen flyger genom luften, om temperaturen är för hög för en bekväm joggingtur eller marken är för lerig från föregående dags regn, är det ofta svårt att njuta till fullo. Att springa hemma är då ett trevligare och bekvämare alternativ.

 • Hälsofördelar med löpning
  Löpning är fördelaktigt på många sätt. Det förbättrar konditionen, stärker musklerna - särskilt den nedre muskelgruppen - och har en förebyggande effekt på ryggsmärtor. Tack vare det dämpande underlaget på löpbandet så är det lättare för lederna än att träna utomhus.


 • Hitta rätt löpband

  Mängden av olika modeller gör det inte precis lätt att hitta rätt löpband. Beroende på nivå och träningsmål så varierar kraven för ett pålitligt löpband. Vilka tillbehör eller tekniska funktioner bör mitt löpband ha? Dessa frågor bör klargöras innan du köper.

  Vi vet hur komplicerad och förvirrande sådan forskning kan vara och ger gärna rekommendationer och tips:

  • För nybörjare
   För nybörjare och personer som i första hand går eller joggar lätt och använder löpbandet ibland och på egen hand, är lättanvända och billiga nybörjarmodeller mest lämpliga. För denna målgrupp är löpband med motoreffekt upp till 1,5 hk, cirka fem körprogram, 10 km / h och ett löpband med en längd på 120 cm och 45 cm i bredd mest passande. På grund av det mindre utbudet av funktioner - jämfört med ett premium löpband - är kostnaderna också betydligt lägre. Ett mycket bra löpband för nybörjare finns tillgängligt från cirka 5 400 kr.

  • För amatörlöpare
   Om du springer regelbundet och intensivt behöver du vanligtvis semi-professionell utrustning och bör därför överväga ett löpband från den mellersta prisgruppen. Vi rekommenderar då en starkare motor på upp till 3 hk, ca. 15 träningsprogram och utrustning av hög kvalitet med en rymlig funktionsyta, USB- och ljudanslutning och / eller en hållare för surfplattan. Maximal hastighet på dessa löpband bör vara cirka 18 km / h. För en trevlig och säker känsla rekommenderar vi en löpyta på minst 50 cm i bredden och 140 cm i längden. Gällande priset så borde 10 400 kr. vara tillräckligt.

  • För avancerade löpare
   Löpband för proffs och avancerade användare bör vara av högsta kvalitet och ha varierande funktioner för att passa den mer intensiva användningen. Vi rekommenderar därför en motoreffekt på minst 4 hk och en hastighet på 20 km / h eller mer. På grund av den höga farten hos specialiserade löpare under intervallträning eller progressiva pass, så är steglängden naturligtvis längre än hos mindre erfarna löpare. Löpbandets yta bör därför också anpassas till detta och vara minst 150 cm långt och 55 cm brett. För avancerad löpning bör stigningslöpningar eller bergspass inte saknas, så professionella löpband bör alltid tillåta en motoriserad stigning på 15%. Sist men inte minst, så är intensiv användning av enheter med ledvänliga och elastiska stötdämpare viktigt. Professionella löpband av hög kvalitet kostar över 14 000 kr.

  Vad är viktigt när jag köper ett löpband och vad måste jag ta hänsyn till?

  Olika faktorer spelar en roll i bekväm och inriktad löpbandsträning. Förutom motoreffekt (HP), slitbanan, löpbandsdämpning, stabilitet, fläkt och ökad intensitet genom funktioner som lutning eller ett stort urval av träningsprogram, är smidiga lösningar som fällbara löpband ett avgörande argument när man ska fatta ett köpbeslut. De viktigaste kriterierna finns att hitta i löpbandets guide.

  Läs mer

Sidans topp