Innehållsförteckning


Roddmaskin

Löpbandet, crosstrainern och även roddmaskinen är högst upp på popularitetsskalan för träningsmaskiner. Inte konstigt, eftersom dess träningseffekter har ett mycket positivt resultat på många sätt, till exempel när det gäller muskelbyggnad och fettförbränning.
Ytterligare fördelar är en ökad uthållighet och förbättring av hjärt- och kärlsystemet. Maskinens exakta dolda hemlighet är och vilken träningseffekt som roddmaskinen har förklaras nedan.

Vad är en roddmaskin?

Fitness- och sportmaskinen simulerar kroppens rörelser i en roddbåt. Konventionella modeller har en stabil ram samt robusta stativ fram och bak, vilket ger en hög grad av stabilitet. Lufthjulet är ett slags svänghjul och är utrustat med en dragmekanism.

Det rörliga sätet gör att överkroppen och rumpan kan skjutas framåt och bakåt under roddrörelser. Oavsett om det är nybörjare eller avancerad är träningen lämplig för både kvinnor och män i alla åldrar och fitnessnivåer. Hur mycket motstånd du tränar med kan justeras med en ratt på de flesta maskiner.

Roddmaskin - vilka muskler tränas och vilka är de ytterligare träningsresultaten?

Fitness- och sportmaskinen simulerar kroppens rörelser i en roddbåt. Rodd stärker och utmanar alla huvudmuskelgrupper som:

  • Armar
  • Ben
  • Knän
  • Vader
  • Överkroppen
  • Mage
  • Rumpa

Musklerna i rygg, axel och nacke stärks försiktigt och varaktigt. Musklerna i rygg, axel och nacke stärks på ett mjukt och varaktigt sätt. Träning involverar cirka 80 procent av hela muskulaturen, vilket resulterar i en extremt hög kaloriförbrukning på 400 till 800 kcal per timme. Dessutom tränas styrka och uthållighet och hjärt- och kärlsystemet.

För det senare rekommenderar vi en rodd-ergometer med hjärtfrekvensmätning och justering av effekt. På grund av den strömmande rörelsesekvensen, som äger rum utan att stöta, är det en träning som har låg förekomst av skador och är fogvänlig . Belastningen på lederna är mycket mindre än med jogging eller andra sporter. Under träningen, medan du ror, är det viktigt att hålla ryggen och magen rak och spänd.

Att köpa en roddmaskin - olika modeller

Det finns olika motståndssystem: De vanligaste varianterna är enheter med luftmotstånd, magnetbroms eller hybridsystem. Magnetbromsen säkerställer enhetliga årtag. Här är det också möjligt att ställa in mycket låga motståndsnivåer för att starta konditionsträning på en mycket bekväm nivå och gradvis öka belastningen.

På roddmaskiner med ett repdragsystem är rörelsen mindre krävande och rotationen är vanligtvis jämnare. Roddmaskiner med vattenmotstånd förmedlar också en känsla av äkta rodd. På grund av det stänkande vattnet får man känslan av att sitta i en roddbåt. Motståndet kan justeras efter behov för en varierad träning. Utrymmesbesparande förvaring är möjlig genom en integrerad vikningsfunktion.

Sammanfattning

Roddmaskinen för hemmabruk erbjuder omfattande, effektiv och ledvänlig träning av hela kroppen för muskelbyggande och förstärkning av hjärt- och kärlsystemet. Det är också det mest effektiva sättet att gå ner i vikt, eftersom rodd involverar många muskelgrupper. Detta sätter igång metabolismen i full hastighet.

Roddövningar innebär jämna, kontrollerade rörelser, där det inte är nödvändigt att kompensera för roteringar eller att reducera påverkan från hopp eller stötar. Detta gör det skonsamt men ändå mycket effektivt. Den som vill köpa en roddmaskin bör tänka på att vatten som ett naturligt motståndssystem är ett bra val, för det möjliggör en roddupplevelse som är särskilt nära verkligheten.

I magnetiska bromssystem genereras maskinens motstånd av en elektromagnet, som fungerar som en broms på svänghjulets massa. Det önskade motståndet kan vanligtvis ställas in med ett reglage.

Läs mer

Sidans topp