Innehållsförteckning


En viktväst - för en allsidig träning som förbättrar styrka och kondition

Viktvästar kan effektivt stödja olika träningsmetoder. Kan förbättra kondition och beroende på träningsmål även bygga muskler eller bränna fett och förbättra koordination i grunden. Olika storlekar och vikter möjliggör en anpassad applicering av en viktväst. Vårt sortiment innehåller olika typer av viktvästar med olika vikter.

Integrera viktvästen i träningen

Till exempel är en viktväst lämplig som ett kompletterande träningsredskap för konditionsträning som jogging eller vandring. Den extra vikten på kroppen hjälper dig att aktivt bränna fett och stärka musklerna. Följaktligen kan viktvästen inte bara användas vid löpning utan också under normala vardagliga rörelser. Till exempel kan den bäras när du handlar eller cyklar. Den är också ett värdefullt hjälpmedel vid viktträning.

Om du gillar kroppsviktsträning, dvs. träning med din egen kroppsvikt, kan du förbättra individuella övningar med en viktväst. Till exempel blir armhävningar eller knäböj mycket mer utmanande. En viktväst kan också användas för CrossFit, d.v.s. en kombination av konditions- och styrketräning. Även de som redan har vissa föredragna träningspass får en extra boost i sin träning med hjälp av en viktväst.

Oavsett vilken typ av träning det gäller är korrekt hållning och utförande ännu viktigare när man använder en viktväst på grund av den extra vikten. Det kan vara värt att börja med en lätt vikt för att säkerställa båda aspekterna.

Hur stor vikt ska jag använda med en viktväst?

När du använder en viktväst beror det alltid på individens fysiska struktur och träningsmålet. Till exempel kan mer erfarna idrottare med stor erfarenheter av styrketräning använda en 30 kg viktväst. Men om du använder en viktväst för första gången eller har svårt att uppskatta rätt vikt bör du använda en lättare eller justerbar viktväst. Till exempel på Capital Sports finns det modeller som har en basvikt med vikter som är avtagbara. De är perfekta för att testa olika vikter och variera intensiteten på träningen och övningar efter behov. Förutom vikten är en annan avgörande faktor komfort.

Viktvästar måste matcha och passa bra. Om passformen är obekväm eller till och med begränsar rörelsefriheten är modellen inte lämplig att använda. Följande gäller också: Vid osäkerhet är det bättre att börja med en lägre vikt än en viktväst på upp till 10 kg och sedan öka vikten vid behov. Du kan också använda en 20 kg eller 30 kg viktväst.

Köp Capital Sports viktvästar och optimera individuella träningspass

Capital Sports erbjuder ett omfattande utbud av moderna, bekväma och funktionella viktvästar. Olika versioner eller mer specifikt former, storlekar, varianter och vikter möjliggör ett omfattande urval. Capital Sports vävda västar är mångsidiga, oavsett om de används till vardags, för styrketräning, konditionsträning eller en framgångsrik kombination av båda.

Erbjudandet sträcker sig från lättare modeller under 5 kg till verkliga "kraftpaket", till exempel i form av en viktväst på hela 30 kg. Detta möjliggör individuell anpassning efter träningsnivå och träningsmål.

Oavsett vilken modell du väljer ingår säker betalning, fri frakt och en 60 dagars returpolicy.

Läs mer

Sidans topp