Innehållsförteckning


Suspension trainer

Att träna hela kroppen går lätt med denna praktiska fitnessutrustning. För några få korta – och givetvis även för längre – intervall med suspension trainern finns det alltid tid och plats. Beroende på vilket set som används för personlig träning behöver du inte ens en partner eller en speciell apparat.
Alla kan komma i form med suspension trainern. Det finns många övningar att välja mellan, och priset för ett träningsset är förvånansvärt lågt.

Suspension trainer: övningar för alla delar av kroppen

Utan lokal eller bestämda träningstider kan alla sätta ihop ett träningspass för hela kroppen på egen hand med de starka banden. Motståndet hos de elastiska banden säkerställer att musklerna får arbeta, och de enskilda övningarna ökar effekten för olika kroppsdelar, ned till de djupa musklerna.

Den egna kroppsvikten används primärt, så utövaren styr intensiteten själv. Suspension trainers passar därför även för nybörjare. Avancerade användare bättrar på sin fitness och styrka med ökad intensitet och längre intervall. Men denna effektiva träning ger inte bara idrottsliga resultat, utan är också bra för hälsan. Rygg- och bålmuskulatur stärks, dålig hållning och smärta och åkommor som följer förebyggs.

Träningsutrustning för rörlighet och koordination

De elastiska banden möjliggör ett fullt träningsprogram. Men de erbjuder ännu mer: med dem kan man träna uthållighet och flexibilitet för andra idrotter. Det som gäller i lokalen gäller även med suspension trainern: många övningar som utförs snabbt och utan att man tar i överdrivet mycket förebygger skador och bygger snabbt upp musklerna.

Avancerade användare stärker sina muskler med intensivare övningar. Armarnas och benens rörelser i motsatt riktning förbättrar koordinationen och koncentrationen, något som inte bara tennisspelare har nytta av, utan även den som sysslar med andra bollsporter eller kampsport.

Suspension trainer: montering för träning

Alla som beslutar sig för ett set har ett val: band för hoppträning fästs i ett särskilt bälte. Olika positioner säkerställer att motståndsbanden tränar specifika muskelgrupper. Vill man träna armarna, bålen och ryggen är suspension trainern för dörren att föredra. Karbinhakar och dörrhakar används till att fästa i. Dessa set kan fästas i nästan alla dörrar, inomhus såväl som utomhus och i olika höjd.

På så sätt kan man utföra ännu fler olika övningar. Det finns set med speciella öglor att fästa utomhus. Träd, stabila gungställningar och pelare kan ingå i träningsprogrammet. Så ingen behöver vara utan sin träning när de är hemifrån. Med de praktiska väskor som medföljer kan suspension trainern tas med på semestern, vandringen eller till arbetsplatsen.

Köp suspension trainers: kvalitet för många träningspass

Säkerhet är en viktig aspekt för övningar med styrkebandet. Ordentligt bearbetade band och robust material är därför ett måste. Med utrustningens kvalitet fördubblas effekten av övningarna. Dels är bandens elasticitet avgörande för lyckad rörlighets- och styrketräning, dels lyckas man bara om man har roligt. Bra apparater skapar förutsättningar för detta, och det för en lång tid.

Läs mer

Sidans topp