Innehållsförteckning


Köp skivstänger – styrkelyft på det enkla sättet

Skivstången är central inom styrketräning och oumbärlig när det gäller styrkelyft. Ryck, press och förflyttning, marklyft, Farmer's walk eller skivstångsrodd – intensiv styrketräning förutsätter helt enkelt skivstänger och lämpliga vikter.

Vår online shop erbjuder inte bara olympiska skivstänger, utan även SZ-formade hantlar för curl-övningar, mindre skivstänger lämpade för hemanvändning, särskilda skivstänger för specialövningar, allt med pålitligheten hos anpassningsbara skivstångssystem.

Skivstänger och dess ställning inom styrkelyft – intensiv styrketräning för avancerade och nybörjare

Skivstänger och andra fria vikter har ett gemensamt: Till skillnad från vid träning med maskiner, finns ingen bestämd rörelsebana för vikten. Detta gör träningen mer ansträngande, intensiv, och framför allt involveras många fler muskelgrupper i varje övning. Såväl vid användning av bänk som vid fristående knäböj – kräver en skivstång inte bara styrka, utan också koordination.

Det är inte utan anledning skivstångsövningar räknas till klassikerna och utgör den dominerande grenen inom träning med vikter. Övningarna inkluderar bänkpress, marklyft, ryck och press, men även övningar med inslag av funktionell träning, som Jumping jacks med skivstång.

Oavsett om tunga viktskivor används eller inga vikter alls, är skivstångsträning alltid utmanande, eftersom vikten inte är centrerad till en punkt, utan två centralpunkter som måste balanseras i sidled. För den olympiska skivstången med en (standardiserad) vikt på 20 kg, gäller detta även utan viktskivor.

Särskilt vid övningar som bänkpress, axelpress, knäböj och marklyft, eftersom den viktbalansering som kroppen måste utföra garanterar att musklerna används fullt ut. Vid ett korrekt utförande, vilket naturligtvis är ett krav, stärks alltid de samordnade muskelgrupperna, ben respektive bål.

Ett modulsystem för komplett träning

Vår online shop erbjuder ett brett utbud av skivstänger som utvecklar alla träningsprogram ergonomiskt och för varje individ.

Tack vare standardiserade mått för tillbehör (50 mm för olympiska skivstänger och de mindre 30 mm-gängorna lämpade för skivstänger och hantlar) är skivstängerna perfekta för kompatibla viktskivor. I toppskiktet finns de olympiska skivstängerna som utan problem tål flera hundra kilo. Specialutformade skivstänger och skivstångspaket finns naturligtvis också i vår online shop. De särskilda utformningarna ger bättre grepp vid curl eller marklyft.

Därmed erbjuder vår online shop den perfekta skivstången för varje tänkbar övning. Vi kompromissar inte med önskad vikt, form, yrkesskicklighet eller kvalitet. Även om professionell skivstångsträning länge varit förbehållet gym, gör vårt utbud det enkelt att träna med skivstång och vikter i hemmet. De mindre, lättare skivstängerna är särskilt lämpliga för nybörjare och barn och ger professionella förutsättningar i hemmagymmet.

Mer styrka och mer kraft – köp skivstång och träna professionellt

Effektiv styrketräning, dynamiskt styrkelyft och en atletisk, muskulös uppbyggnad kräver rätt träningsutrustning.

Och inget är mer förknippat med styrketräning än just skivstången. Alla de olika övningar man kan göra med skivstänger möjliggör en så omfattande träning att hela kroppen tränas effektivt och varierat, även utan bänk. I vårt varierade utbud finns den optimala skivstången för såväl det professionella träningsstället som för nybörjaren som söker det perfekta redskapet för sin hemmaträning.

Läs mer

Sidans topp